Minnen för livet


-Er familjefotograf Tjörn/Göteborg/ Bohuslän-Livet är nu


Jag får ständigt påminna mig själv om de gamla hederliga orden "Livet är kort". Det var en av de stora anledningarna till att jag valde att göra verklighet av min dröm och bli fotograf! Hösten 2017 låg jag allvarligt sjuk på IVA i en väldigt ovanlig form av sepsis (blodförgiftning). Jag bestämde mig där och då för att vardagen var fantastisk nog för detta liv. Tyvärr hänger ju inte den känslan alltid i (när man vabbar magsjuka barn t.ex.). Men när den insikten väcks till liv emellanåt så inser jag hur viktigt det är att bevara minnena. För de kan sparas och förvaltas för alltid.


Om du har drömt om att skapa minnen & föreviga dig själv, ditt husdjur, ditt barn, din familj eller alla i en enda härlig salig blandning så är jag redo att med min kamera fånga dig/er på allra härligaste sätt!

"JĂ€tteduktig och proffsig fotograf ! Vi kommer absolut att komma tillbaka och fotografera oss hos Helen ."

Niklas Karlsson

KÄrlek kommer i många former
MIN ÖVERTYGELSE ÄR ATT VARJE PERSON BÖR RAMAS IN I DE ÖGONBLICK DE HAR KÄNT SIG som MEST ÄLSKADE OCH OMHÄNDERTAGNA.

Moody, raw and emotional


Det Àr svÄrt att hitta motsvarigheten pÄ svenska sÄ dÀrför fÄr det bli de engelska orden som beskriver min fotografering- och redigeringsstil.


Moody anspelar pÄ hur jag gör mina bilder- lite Ät det mörkare hÄllet med en balans mellan skuggor och ljus. För visst behövs det lite mörker för att framhÀva ljuset?


Raw för mig betyder Àkta och autentiskt. De rÄa och sanna kÀnslorna tas fram.


Emotinal Àr de djupa kÀnslorna som tillÄts ta plats. I vissa fotograferingar Àr det endast glÀdjen och kÀrleken, i andra kan det vara att vi behöver bemöta det allvarliga och begrundande.

Djurfoto


Djur tillhör ju också familjen så självklart är de också välkomna att vara med på fotograferingen! Hundar, katter, hästar, råttor - jag skyr inga djur. Etolog som jag ju är i botten så tycker jag ju att lite fyrbeningar bara förgyller bilden 🤩

Hur funkar det?


TA KONTAKT 

Du tar kontakt med mig och vi bokar in en tid (och en back-up tid om inte vädret är med oss) och pratar lite om hur fotograferingen ska gå till. T.ex. vad du ska ha på dig, vart vi ska fota och om du vill ha någon rekvisita.


BOKA

För att helt boka tiden så betalar du fakturan för bokningsavgiften (950 kr) som dras av från den totala kostnaden. (Den är inte återbetalningsbar).


PLANERINGSMÖTE

Vi träffas eller pratas vid digitalt via mejl eller telefon, helt vad som passar dig bäst. Alla älskar inte att prata i telefon- jag förstår dig! :)


FOTOGRAFERING 

Fotograferingen sker på utvald plats.
KÄRLEKSFULLT REDIGERADE BILDER

Efter ca 1-3 veckor får du ett galleri där du kan göra ditt urval. Har du svårt att välja finns det möjligt att köpa till alla bilder till ett förmånligt pris. (För såklart att bilderna kommer vara magiska!). Du kan också välja att köpa till produkter såsom tavlor, prints och album. Jag skickar den fullständiga prislistan över alla produkter.


LEVERANS

Beroende på vilka produkter du valt att köpa (t.ex. digitala högupplösta filer, album, fine art förstoringar, tavlor) så levereras produkterna inom några veckor. Digitala filer levereras inom ett par dagar i ett nedladdningsbart webbgalleri.

Och känner du dig fortfarande osäker- oroa dig inte! Jag skickar ut en liten fotograferingsguide i samband med bokning där många frågor är besvarade.


"Superduktig fotograf! InkÀnnande, mjuk och helt fantastisk. Sjukt duktig pÄ redigering!"

Linnea Sundqvist

FAQ

Hur gör vi vid dÄligt vÀder?

Är det bara mulet eller lite duggregn kan det bli magiska bilder Ă€ndĂ„ :) Vid ösregn och storm sĂ„ bokar vi om (kostnadsfritt) sĂ„klart!

Jag Àr nervös och obekvÀm framför kameran

Det Àr de flesta av oss- tro mig! Vi ska dock prata och ha det roligt. Jag kommer inte lÀmna dig till att komma pÄ hur du sjÀlv ska göra. Jag kommer ge smÄ uppdrag eller förslag pÄ poseringar beroende pÄ vad för fotografering det Àr. Barn fÄr leka (vuxna med för den delen). Jag lovar att det kommer gÄ hur bra som helst! Jag kommer göra allt för att du ska fÄ en hÀrlig, avslappnad stund framför min kamera.

Utomhus eller i studio?

Det Àr verkligen en smaksak, den stilrena studiomiljön eller naturen som Tjörn har ett erbjuda...? Kan sÄklart vara ett svÄrt val. BÄda har verkligen sin charm. Finns det nÄgot utav det som passar bÀttre i ert hem? Annars Àr ju ett alternativ att vi utvidgar paketet och gör bÄde och!

Hej, jag är Helen Ljungdahl.


  • Hos mig erbjuds du en fotografering antingen ute i vår vackra bohuslänska natur eller i min enkla, stilrena studio. Utomhusplatserna är noggrant utvalda och under en fotosession anpassar jag mig efter er! Busighet, godismutor och väskor med överraskningar kan behövas till de små. I vissa fall kan bus behöva ersättas med lugn och lite småprat. Oavsett så försöker jag göra allt för vår stund tillsammans ska bli avslappnad, rolig och med magiskt resultat!


  • Jag är 40 år gammal och jag är mamma, fru, syster, dotter, svägerska, hundpassare, etolog, sepsisöverlevare, fd. statstjänsteman samt utbildad i klarspråk och i motiverande samtal. Så jag har en del med mig som kan hjälpa till att hantera alla slags småfolk, busdjur och nervösa känslor :)


  • Tycker om att träna på gym och att vinterbada. På gymmet är jag gärna själv med hög musik i öronen (allt från disney till rock). Vinterbadar gör jag dock gärna i sällskap med en bästis.


  • Har studerat fotografi (så även nu) sen januari 2022. bland annat vid HDKValand, Göteborgs universitet samt Hellidens & Bäckedals folkhögskola.

"Helen Àr vÀldigt lyhörd för kundens behov och önskningar"

Helen Ă€r vĂ€ldigt professionell och tillmötesgĂ„ende. Hon kom med bra förslag gĂ€llande plats och miljöer för vĂ„r familjefotografering som blev vĂ€ldigt lyckad mycket tack vare Helens förmĂ„ga att engagera och möta barnen sĂ„ att de tyckte det var roligt att fotas. Även dialogen efterĂ„t har flutit fint och Helen Ă€r vĂ€ldigt lyhörd för kundens behöv och önskningar. Jag rekommenderar starkt att anlita Helen till er fotografering:-)

Pia med familj

"skapade en minnesvÀrd stund och oslagbara bilder!"


VÄr son fick presentkort pÄ fotografering hos Helen av mormor i doppresent.

NÀr vi öppnat mormors doppresent berÀttade hon att hon fastnat sÄ för Helens magiska bilder och var sÄ förvÀntansfull. Efter min första kontakt med Helene kÀnde jag att det hÀr kommer bli bra! Söndagen vi först bokat för vÄr fotografering utomhus visade sig tyvÀrr bli riktigt höstruskvÀder med mycket regn. Helen hörde av sig i god tid dagen innan och föreslog om vi kunde ta det pÄ tisdagen veckan dÀr pÄ, för dÄ verkar det vara bÀttre vÀder.


Dagen kom och Helens stod redo och mötte upp oss pĂ„ Sundsby sĂ€teri. Fotograferingen flöt pĂ„ fantastiskt bra och Helen var fullt engagerad för att fĂ„ de bĂ€sta bilderna samtidigt som hon hjĂ€lpte oss att hĂ„lla vĂ„r son pĂ„ gott humör. Helen hade tagit med sig bra tillbehör att fota oss med och guidade oss hur vi skulle stĂ„, gĂ„, titta och agera ihop med vĂ„r son. 


Vi Àr sÄ nöjda med att mormor hittade Helen som skapade en minnesvÀrd stund och oslagbara bilder!


Paula med familj


Välkomstguide


När ni bestämt er & har bokat skickar jag ut en välkomstguide med lite matnyttig information. Vad för kläder som är trevliga på bild, hur fotograferingen går till osv.

Konsultation


Vi diskuterar bland annat plats, miljö, kläder, vad för typ av bilder som ska tas och vilka känslor som ska förmedlas. Detta gör vi via telefon, sms eller mejl beroende på din preferens.

Fotografering


Vi möts upp där vi har bestämt och har en härlig stund! Jag brukar blanda poseringar med små uppdrag. Är det barn med så gör vi lekar. Ofta är de finaste bilderna de när barnen glömt av kameran :)

Leverans


Efter att ni gjort ert urval av bilder så levererar jag dem i ett härligt webbgalleri. Det går att ladda ner alla bilderna därifrån och också att dela med nära och kära. Vill man köpa mer exklusiva produkter så erbjuder jag några riktigt härliga.

Fotopaket

4200

DETTA INGÅR I DIN INVESTERING FÖR LIVET

đŸ€ŽVĂ€lkomstguide
đŸ€ŽKonsultation via mejl eller telefon
đŸ€Ž60 minuters fotografering
đŸ€ŽOmsorgsfull och noggrann redigering av ett galleri pĂ„ ca 30 bilder
đŸ€Ž5 högupplösta digitala filer med möjlighet att köpa till fler

Fler Fotopaket

-Utöver grundpriset dÀr 5 bilder ingÄr-

De flesta investerar mellan 6000- 10 000 kr

Enstaka bilder

400 kr/st

10 bilder

ï»ż2500 kr

Samtliga bilder

3800 kr

Låt oss höras!


Yes, vad oerhört ärad jag är över att du funderar eller har bestämt dig för att anlita mig som din fotograf!

Jag spammar inte, utan skickar bland annat information om erbjudanden, fina fotoplatser pÄ Tjörn och tips pÄ vad du kan göra med dina bilder.

Se mer foton