Gravid kvinna i senapsgul klänning sitter i gulnat gräs och blickar ner mot sin mage
01/02

Moody maternity

För den känslosamma, starka och magiska upplevsen

Gravid kvinna i vit spetskimono och med alvisk krona sitter på en klippa och blickar ut över havet
02/02

Gravidfotografering

Undret under hjärtat

-Din gravidfotograf Tjörn/Göteborg/ Bohuslän-


Graviditeten kan ju vara alltifrån vidrig till fullkomligt ljuvlig. Från att undra hur det är möjligt att må så dåligt till att känna sig som en skinande gudinna. Oavsett vilket stadie du befinner dig, oavsett hur du mår i din graviditet så kan jag lova dig att du kommer inte ångra att du förevigade stunden!


Själv var jag en av dem som mådde som en påse sopor under båda mina graviditeter och kände mig kanske inte alltid vackrast på jorden. Men tänk vad jag ångrar att jag inte unnade mig en fotografering ändå. Det hade varit helt underbart att få titta tillbaka på nu när barnen är ganska stora, En investering både för mig själv då och för framtiden.


Jag månar om att fotograferingen ska kännas bra för dig. Vi utgår helt från dina förutsättningar när vi väljer plats, hur länge vi håller på och vilka poseringar som är möjliga. Vi kommer ha en väldigt härlig stund tillsammans!

Gravid kvinna i vit spetsklänning står bland sanddynor i Bohuslän och blickar ut mot solnedgången

Miljöerna


Du får komma med önskemål om vilka miljöer du älskar mest. Jag väljer noggrant ut fantastiska plaster som ska tillgodose dina önskemål samtidigt som de är vackra att fotas i. Skog, tjärn, sjö, hav, strand, klippor, bryggor, sjöbodar, vass, tunnlar- ja det mesta går att ordna :)

Gravid kvinna står vid skogstjärn. Spegelbild syns i vattnet. John Bauer känsla.

Kläderna


Tillsammans kommer vi fram till vad du trivs i och vad som passar bra på bild. Jag har en liten lånegarderob med ett par härliga bohemiska plagg.

"Helen fick mig att känna mig bekväm och vacker""

Jag hade en gravidfotografering med Helen nu i mars (2022). Som höggravid känner man sig kanske inte alltid som den vackraste varelsen på jorden (svullen, tjock, trött osv.) Men Helen fick mig att känna mig bekväm och vacker under hela fotograferingen. Hon är verkligen omtänksam och tog hänsyn till mitt mående. Under tiden var det mycket skratt och lättsam stämning vilket bidrog till att man kände sig otroligt bekväm. Jag är väldigt nöjd med bilderna. Helt magiska!

Kajsa- Stina

Gravid kvinna i svart klänning står i gräsfält
Gravid kvinna i roströd klänning står i grön skog
01/02

Moody maternity

Att ta fram den du är

Närbild på gravidmage med havet som bakgrund
02/02

Du är unik- det ska också dina gravidbilder vara

Vad innebär moody maternity?


Med begreppet moody maternity vill jag spela an på min bildstil som handlar mycket om samspelet mellan ljus och skuggor, skuggorna tillåts ta plats. Men framförallt handlar det om en upplevelse jag vill skapa för dig. Och det har ingenting att göra med sorgsenhet utan om starka känslor som vi ska använda för att skapa unika gravidbilder som speglar dig. Ett förberedande planeringsmöte hjälper mig med hur jag ska utforma fotograferingen till att bli magisk.

Gravid kvinna i tvådelad ockrafärgad klänning sitter i matchande miljö och håller om magen

"det känns som att jag fått en vän på köpet"

Jag har alltid drömt om att bli gravid och bli mamma men att se sin kropp förändras så mycket på så kort tid var mer utmanande än jag kunnat ana. Så att få föreviga min första graviditet tillsammans med Helen var mer än jag kunnat drömma om! Hon fick mig att känna mig så bekväm med min nya kropp och det var en väldigt härlig upplevelse och det känns som att jag fått en vän på köpet! Jag rekommenderar verkligen att boka en fotografering med Helen! ❤️

Gravid kvinna i roströd klänning står i grön skog. Magisk känsla.

Tillval


Det går också att välja till att fotas med en helt fantastisk påfågelsoffa och/eller blomsterkrans. Mer information om detta kommer :)

Hur funkar det?


TA KONTAKT 

Du tar kontakt med mig och vi bokar in en tid (och en back-up tid om inte vädret är med oss) och pratar lite om hur fotograferingen ska gå till. T.ex. vad du ska ha på dig, vart vi ska fota och om du vill ha någon rekvisita.


BOKA

För att helt boka tiden så betalar du fakturan för bokningsavgiften (950 kr) som dras av från den totala kostnaden. (Bokningsavgiften är ej återbetalningsbar).


PLANERINGSMÖTE

Vi träffas eller pratas vid digitalt via mejl eller telefon, helt vad som passar dig bäst. Alla älskar inte att prata i telefon- jag förstår dig! :)


FOTOGRAFERING 

Fotograferingen sker på utvald plats.
KÄRLEKSFULLT REDIGERADE BILDER

Efter ca 1-3 veckor får du ett galleri där du kan göra ditt urval. Har du svårt att välja finns det möjligt att köpa till alla bilder till ett förmånligt pris. (För såklart att bilderna kommer vara magiska!). Du kan också välja att köpa till produkter såsom tavlor, prints och album. Jag skickar den fullständiga prislistan över alla produkter vid intresse.


LEVERANS

Beroende på vilka produkter du valt att köpa (t.ex. digitala högupplösta filer, album, fine art förstoringar, tavlor) så levereras produkterna inom några veckor. Digitala filer levereras inom ett par dagar i ett nedladdningsbart webbgalleri.

Och känner du dig fortfarande osäker- oroa dig inte! Jag skickar ut en liten fotograferingsguide i samband med bokning där många frågor är besvarade.


Hej, jag är Helen Ljungdahl.


  • Hos mig erbjuds du en fotografering antingen ute i vår vackra bohuslänska natur eller i min enkla, stilrena studio. Utomhusplatserna är noggrant utvalda och under en fotosession anpassar jag mig efter dig! Jag gör allt för vår stund tillsammans ska bli avslappnad, rolig och med magiskt resultat!


  • Jag är 40 år gammal och jag är mamma, fru, syster, dotter, svägerska, extramatte, etolog, sepsis- och depressionsöverlevare, fd. statstjänsteman samt utbildad i klarspråk och i motiverande samtal. Så jag har en del med mig som kan hjälpa till att hantera alla slags småfolk, busdjur och nervösa känslor :)


  • Tycker om att träna på gym och att vinterbada. På gymmet är jag gärna själv med hög musik i öronen (allt från disney till rock). Vinterbadar gör jag dock gärna i sällskap med en bästis.


  • Har studerat fotografi vid HDKValand, Göteborgs universitet , Bäckedals folkhögskola under 2022 samt under 2023 "berättande fotografi" vid Hellidens folkhögskola och är nu tillbaka på HDK Valand för vidare utbildning.
Självporträtt på fotograf Helen Ljungdahl
Gravid kvinna med partner i solrosfält

FAQ

Hur gör vi vid dåligt väder?

Är det bara mulet eller lite duggregn kan det bli magiska bilder ändå :) Vid ösregn och storm så bokar vi om (kostnadsfritt) såklart!

Jag är nervös och obekväm framför kameran

Det är de flesta av oss- tro mig! Vi ska dock prata och ha det roligt. Jag kommer inte lämna dig till att komma på hur du själv ska göra. Jag kommer ge små uppdrag eller förslag på poseringar beroende på vad för fotografering det är. Barn får leka (vuxna med för den delen). Jag lovar att det kommer gå hur bra som helst! Jag kommer göra allt för att du ska få en härlig, avslappnad stund framför min kamera.

Utomhus eller i studio?

Nu är studion helt färdig och det finns möjlighet att välja fotas inomhus i cool, stilren och vacker studioljussättning.

Vad kan jag göra för tillval?

Så underbart roligt är att jag nu kan erbjuda att välja till att fotas i en magisk påfågelsoffa och/eller blomsterkrans. Mer info om detta kommer snart (men fram tills dess är det bara att fråga).

Fotopaket

4200

Gravid kvinna i solnedgång på strand

Fotopaket

4200

DETTA INGÅR I DIN INVESTERING FÖR LIVET

🖤 Välkomstguide
🖤 Konsultation via mejl eller telefon
🖤 60 minuters fotografering
🖤Omsorgsfull redigering av ett urvalsgalleri på ca 30 bilder
🖤 5 högupplösta digitala filer med möjlighet att köpa till fler

Fler Fotopaket

-Utöver grundpriset där 5 bilder ingår-

De flesta investerar mellan 6000- 10 000 kr

Gravid kvinna sitter på strand i ockrafärgad klänning och blickar ned mot magen

Enstaka bilder

400 kr/st
Gravid kvinna med blomsterkrans står i solrosfält

10 bilder

2500 kr
Gravid kvinna i spetskimono står i lila ljung

Samtliga bilder

3800 kr

Låt oss höras!


Yes, vad oerhört ärad jag är över att du funderar eller har bestämt dig för att anlita mig som din fotograf!

Jag spammar inte, utan skickar bland annat information om erbjudanden, fina fotoplatser på Tjörn och tips på vad du kan göra med dina bilder.

Se mer foton