Ingen graviditet är ju den andre lik, det vet vi ju alla. Samtidigt är vi nog många som förenas i liknande situationer och symtom. Så med denna lilla lista hoppas jag verkligen det kan finnas något russin ur kakan du kan plocka ur. Och är det något du undrar över- skicka ett DM! Finns inget bättre än att få vara stöd till någon.

 

🖤 Min familj- ja, klyschigt men så var det. Mamma och make turades om att få i mig ngt att äta och hålla mig sällskap när jag låg däckad i illamående i soffan. Så ta all hjälp du kan få om du mår dåligt på något vis.

🖤Bra läkare- jag behövde sjukskrivas båda mina graviditeter ungefär fram till v. 20 någonting. Det hade varit så krossande att träffa en läkare som sa "det här får du inte vara sjukskriven för, graviditet är ingen sjukdom". Det var en och annan vårdpersonal som jag hörde det från men tack och lov har jag båda gångerna haft bra läkare som förstått hur dåligt jag mått och det flöt på bra med sjukskrivningen.

🖤Tre kuddar i sängen 😁 En att vila huvudet på, en att krama om & en att ha mellan knäna. Avlastning för tung mage och trött kropp.

🖤Klänningar & mjuka BH´s- jag stod inte ut med något som tryckte någonstans så det fick vara supermjuka kläder som inte satt åt någonstans. Bort med bygelbh´s och jeans, det fick bli leggings (som jag klippte upp i sidorna) ihop med mjuka klänningar & supermjuka bhs/toppar från typ Kappahl. Akta er med klänningarna bara. Ju större magen blir desto mer oanständigt korta blir det, vilket du kanske inte själv upptäcker för du ser inte nedanför magen 🤣

🖤Utflykter- efter soffläget i många veckor var jag trött på att vara ensam så när jag mådde lite bättre var det så viktigt att få komma ut och andas lite skogs- eller havsluft eller träffa kompisar på nån fika. Gärna alltsammans samtidigt 😊 Så packa en picknick korg, kör till en härlig plats (för gå var ju banne mig uteslutet) och möt upp några goa vänner. Energikick!