-FEM PERSONLIGA TIPS PÅ HUR DU KAN HITTA FANTASTISKA PLATSER FÖR DINA FOTON-


1. Jag brukar ge mig ut med bilen eller ta en promenad. 🚗🚶‍♀️Jag letar efter fina bakgrunder, bra med variation på samma plats och framförallt kollar jag hur ljuset faller olika tider på dagen. Vilket får mig in på tips nr


2. Ladda ner en solkalkyleringsapp (jag använder Sun Tracker AR) som visar hur solen färdas över himlen. Då kan du enkelt se vart solen är vid olika tider och planera din fotografering därefter. ☀️


3. En fin bakgrund är olika för oss alla, själv älskar jag skog. Då letar jag efter skog där det ändå finns mycket öppen yta som jag kan ha i ryggen (på så sätt kommer ljus in på personen jag fotar). Sen brukar jag titta ut när solen strålar in mellan träden och fota i motljus. Om jag letar efter platser vid havet tar jag reda på när det är soluppgång eller solnedgång där så jag får mjukt fint ljus (vid havet finns sällan stora träd som silar ljuset). Jag vill också gärna ha klippor och/eller någon grönska (t.ex. ljung – mums!) för att kunna variera bilderna. 🌳🌊


4. Återanvänd platser där bilderna blivit kanon! Ibland blir fotoplatser mer eller mindre lyckade och ibland upptäcker man tyvärr inte det förrän i efterhand (då är det extra viktigt att ha provfotograferat på platsen innan om det är en viktig fotografering). Så jag har ett par ställen som jag alltid vet funkar – vilket är så skönt. 📍📌


5. Vidga dina vyer! Var inte rädd för att testa platser som ser lite knasiga ut. Ibland har jag fotat i ett dike eller bredvid en sopstation- man behöver ju inte ta med allt liksom. Ljuset är det allra viktigaste! 🚮🌅
Så vad gillade du mina tips? Blir du sugen på att ut och reka fotoplaster nu och plåga barnen att ställa upp som modeller? Annars får du skicka dem till mig så löser jag magiska bilder på dem! 🤩