Hurra! Tjohej! Ni har bestämt er för att gifta er. Sicken grej!

Det finns ju tusenmiljaders saker att planera och tänka på inför denna stora dag. Bland annat vilken fotograf ni ska anlita...


En första kontakt

För att vi ska se om vi är en match så hörs vi via mejl eller telefon. Ni får berätta lite om vilka ni är och hur ni fungerar. Det här "försnacket" är helt utan förbindelser. För att ni ska trivas med mig så kan det vara bra att veta att jag är en ganska flexibel människa, vilket innebär att jag inte har så stora krav på er (förutom att ni ska gilla mig och min bildstil :)). Det är viktigt att vi klaffar för på er stora dag är jag den person som får den stora äran att umgås mest med er. Då vill vi alla att stämningen ska vara avslappnad och härlig! Jag är genuint nyfiken på människor och vill typ bli vän med alla (men oroa er inte- jag vet hur man är professionell också:)).


När du vill boka

Om ni efter vår första kontakt bestämt er för att boka mig så skickar jag en faktura på 25% på det totala priset samt ett avtal där det står lite om vad som gäller vid exempelvis sjukdom.


Provfotografering

Ingår i mitt mellanstora & stora paket. Det går att välja till en provfotografering i det lilla paketet för 2000 kr.Efteråt

Efter fotograferingen/bröllopet så skickas slutfakturan ut (de resterande 75% av paketpriset). Senast 6 veckor efter fotograferingen levereras bilderna! Woho!


När ni bokar ett paket av mig ingår:


Planeringsmöte (live eller zoom-beroende på vad ni föredrar).

Provfotografering där ni får ca 10 kort. (Detta för att ni ska känna lite på hur det känns att stå inför kameran innan den stora dagen. Kul minne också ju! :)).

Upp till en timmes resa i samband med bröllopet. (Vid provfotograferingen möts vi någonstans som är ok distans för oss alla).

Fotografering (öh- självklart!)

Redigering (också ganska självklart)

Leverans i ett härligt webbgalleri som går att dela med nära och kära. Bilderna levereras både högupplösta (passar för framkallning) och lågupplösta (passar för sociala medier).

Möjlighet att köpa till produkter Kanske ett härligt album eller en förstoring av bästa kvalitet? Handen på hjärtat- hur ofta blir det av att man framkallar de där bilderna på datorn? Lämna över ansvaret till mig. Jag har valt ut några av de finaste produkterna.(Se under "priser" för mer information om de olika paketen).

FAQ

Vad gör vi om det regnar?

Alltså- regn på bilder kan bli magiskt fint. Under några vackra paraplyer eller en viadukt eller ett byggnadstak kan det faktiskt bli riktigt drömmigt! Skulle ni dock vara för rädda om er utstyrsel så diskuterar vi tillsammans fram ett inomhusalternativ. Gifter ni er i kyrkan brukar det oftast gå att få lite tid där innan vigseln. Detta löser sig utan problem! Jag är med er i planeringen.

Behöver vi ge dig mat?

Hehe, jag är en hungrig vegetarian så om jag ska stanna och fotografera under middagen behöver jag lite varm påfyllnad. När
det gäller de andra paketen med lite färre timmar, så försöker jag ha med mig egen matsäck att ladda med under någon paus. För jag klarar inte att fota fem timmar i sträck utan energi :) Vill ni bjuda på något så är inte jag den som säger nej (så länge det inte innehåller djur eller gluten haha).

Får vi bestämma fotoplatser?

Ni får absolut och mer än gärna komma med önskemål och förslag. Jag vill dock ha den slutgiltiga kontrollen för att kunna säkerställa underbara bilder och en god kvalitet. Vi fotografer är noga med ljus, bakgrund och ännu mera ljus :D

Kan vi ändra paket efter bokning?

Det går att utöka paketet till ett större paket utan problem, även efter att vi skrivit avtal. Kommer ni på på själva bröllopsdagen att ni vill att jag ska stanna längre så löser vi självklart några timmar extra (efter överenskommelse). Då tar jag 2500 kr/ timme.

Saker att tänka på


Ja jösses, vad mycket saker det är att tänka på när det gäller bröllop. Men för att det inte ska finnas någon som helst oro kring hur fotografierna ska bli- låt mig radda upp lite grejer som kan vara bra för er som brudpar att tänka på (jag kommer påminna och guida under vägens gång)


  • Jämt ljus

Om ni fotas utomhus så blir vi fotografer väldigt glada om ni väljer en plats som är helt i sol eller helt i skugga (skuggor i ansikten är inte roligt).


  • Låååång kyss

Nu är det inte dags att vara blygsam. Släpp hämningarna och spänningarna och hänge er åt varandra ett tag. En lång kyss underlättar för mig att hinna ta massor med fina bilder, Och får ni feeling blir jag inte ledsen om ni pussas på vägen ut heller.


  • En ansvarig "bortplockare"

Att fota under förberedelserna är verkligen något jag rekommenderar. Det blir så många känslosamma ögonblick att fånga upp. Och vackra detaljer- mumma! För att det ska bli enkelt att fånga dessa ljuva detaljer och stunder är det himla bra om det inte förstörs av en lunchtallrik, sminkprylar eller jackor. Se gärna till att en person är ansvarig för att se till att rummet där vi fotar förberedelserna har rena platser.


  • Ett körschema


Visst kan man köra porträttfoton snabbt men för bästa resultat och för att hinna olika poser och miljöer så rekommenderar jag minst 1 timme avsatt till detta. För ofta vill man ju gärna hinna med olika familjekonstellationer och ha lite variation i sina bilder. Vi diskuterar självklart ihop oss när och hur fotograferingen ska ske. Jag tar även gärna ett körschema för dagen och vill också hälsa på värdpar och präst på själva bröllopsdagen för att kunna prata med dem om hur jag kan röra mig på vigselplatsen och när jag kan stjäla undan brudparet för en ev. "golden hour" fotografering. Vilket för mig in på.....


  • Golden Hour

Den där magiska tiden på dygnet strax innan solnedgång när ljust är mjukt, vackert och underbart. Om jag är med er till kvällen- planera gärna in en stund (en kvart räcker) under middagen där vi smiter iväg och är för oss själva en stund och skapar magi!

Bröllop brud Nääs